Kunstencentrum Vooruit voert een strijd met de sp.a over de naam Vooruit. Het kleinste kind beseft dat het kunstencentrum gelijk heeft en dat de socialisten beter een andere naam kunnen kiezen. Sp.b is logisch aangezien b volgt op a. Sp.b staat voor Socialistische Partij Beter in plaats van anders. Iets beter doen is… beter dan iets anders doen (graag gedaan Conner).
Terug naar de echte Vooruit van Gent. Het jaarverslag van dat kunstencentrum is in elk geval interessante lectuur. Zo leren we dat de Vooruit de toiletten liet beheren door een derde partij. In ruil voor een (niet bekendgemaakte) som kreeg die persoon alle inkomsten van die toiletten. Voormalig burgemeester van Oostende, toevallig ook een socialist, verklaarde een paar jaar geleden nog dat het niet evident was om dergelijke uitbaters te vinden. Niet iedereen wil het doen, maar volgens Jogan kan je er wel veel geld mee verdienen. Dat valt dus tegen…
Dat geld verdienen is immers niet gebeurd in de Gentse Vooruit aangezien de uitbater in 2018 failliet ging. Het moet volgens mij de eerste concessiehouder zijn van toiletten in België die de boeken moet neerleggen. De Vooruit kon niet anders dan de vordering (het bedrag dat ze nog te goed hadden van die persoon) afschrijven en uit de boeken halen. Vreemd genoeg vinden we die persoon vandaag terug in de Kruispuntbank van de ondernemingen met een andere “toiletuitbating-dienstverlening”. Misschien moeten de mensen daar meer plassen en poepen (de Nederlandse versie).