“Hij gaat jullie president worden, omdat sommige mensen mij niet graag zien, misschien.”

In een interview op Fox was Trump bijzonder openhartig over de nabije toekomst. Het leek er zelf op dat hij zich neerlegt bij het feit dat hij (vermoedelijk) niet meer verkozen zal worden. Al kan je zoveel deemoed natuurlijk ook lezen als een charmeoffensief. Maar als je denkt dat hij mals was voor Biden? Vergeet het. Enkele quotes:

“ Deze kerel (Biden) kan niet spreken, Niemand verstaat hem. Hij is niet in staat om twee zinnen achter elkaar te krijgen.”


“Sommigen mensen zien mij misschien niet graag, maar ik doe alleen maar mijn job.”

“Voor dat de Chinese pest kregen, hadden we de beste tewerkstellingscijfers die we ooit hadden, de beste economie die we ooit hadden, de beste beurs die we ooit hadden.”

“Waarschijnlijk ben ik – vrienden van mij zeiden dat – de meeste perfecte mens.”

“Chicago is erger dan Afghanistan.”

Maar het meest chaotische, perfecte antwoord van de perfecte president, kwam er op de vraag wat zijn hoogste prioriteiten zijn voor een tweede termijn. Trump antwoordde daar (letterlijk vertaald) het volgende op: “Nou, een van de dingen die echt geweldig zullen zijn, je weet dat het woord ‘ervaring’ nog steeds goed is. Ik zeg altijd dat talent belangrijker is … Ik kende niet veel mensen in Washington … Nu ken ik iedereen. Ik was 17 keer in Washington, denk ik, en ineens ben ik de president van de Verenigde Staten, je kent het verhaal, ik rijd Pennsylvania Avenue af met onze First Lady en ik zeg:’ Dit is geweldig. ‘Maar ik kende niet veel mensen in Washington, het was niet mijn ding. Ik kwam uit Manhattan, uit New York. Nu ken ik iedereen. En ik heb geweldige mensen in de regering.

We zouden hem missen.