Duizend bommen en granaten…

Neen, we hebben het hier uiteraard niet over de uit een Kuifje-verhaal geplukte, vloekende en aan whisky verslaafde zeebonk Kapitein Archibald Haddock, maar wel om een knalhete blondine met roots in Sarajevo.

Dajana Gudic, een Bosnische knapperd die ondertussen in de VS woont, werd geboren in 1990 net voor de Joegoslavische burgeroorlog startte. Tijdens die oorlog brak naast het land ook het huwelijk van haar ouders, waarna haar vader naar het verre Amerika verhuisde. Knappe Dajana bleef zo gedurende de hele oorlog in Bosnië bij haar moeder. Op haar veertien vertrok ze naar het beloofde land en trok ze in bij haar vader.

Aangekomen zonder een letter Engels te spreken, laat staan schrijven, slaagde ze er wel in op een paar jaar tijd haar Bachelor’s degree te halen in Journalism en Broadcoasting. Tot op de dag van vandaag heeft ze dat diploma nog niet nodig gehad. Met meer dan 700.000 volgers op sociale media en een carrière voor de lens, is haar broodje voorlopig meer dan dubbel gebakken.

1

Image 1 of 20


Credits: Instagram