Ach, de praatpaal.

Ooit werd die langs Vlaamse snelwegen geplant, zodat mensen die er in panne vielen iemand konden bereiken. De oproepen werden beantwoord door de federale politie. Maar tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje op zak. Praatpalen werden de laatste tijd – op een enkele grapjurk na – niet meer gebruikt. In januari van dit jaar werden ze op Vlaamse snelwegen buiten werking gesteld. 

Een jongeman uit Jabbeke passeerde eerder dit jaar zo’n buiten werking gesteld toestel in Oostende, dat was ingepakt in plastic zakken. Dat vond hij zo’n idioot zicht, dat hij stopte, op de pechstrook een stukje achteruit reed en een foto nam van de ingepakte praatpaal.

Toch wel net op het moment dat de politie daar passeerde zeker! Stoppen op de pechstrook terwijl je geen pech hebt, is heel erg verboden, net als erop achteruit rijden. De man kon het gisteren gaan uitleggen op de rechtbank.

De rechter gaf hem een fikse boete voor dit zware vergrijp. 320 euro richting staatskas plus vijftien dagen rijverbod. De jongeman wilde in de rechtbank nog wel kwijt dat hij de desbetreffende foto nu in zijn woonkamer hangen heeft.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.