Oostende houdt voor de buurtbewoners een infoavond over het komende optreden van Rammstein.

Negen maanden duurt het nog vooraleer Rammstein zal optreden in Oostende. De schrik voor negatieve reacties zat er bij het stadsbestuur blijkbaar goed in, want het besloot om nu al een infoavond te organiseren en de buurtbewoners te waarschuwen voor wat zal komen.

Het werd een succes, ruim 120 mensen kwamen opdagen en meer nog, van angst of ergernis was er geen sprake.

“Er zàl geluidsoverlast zijn”, vertelde Burgemeester Tommelein. “Het is niet Laura Lynn die komt optreden he!”

Maar de sfeer bleef gemoedelijk. De stad was waarschijnlijk ongerust omdat de aanleg van de nieuwe evenementenweide langs de Duinkerksesteenweg wèl het nodig stof had doen opwaaien. Dat men voor het eerste concert meteen het groot geweld bovenhaalde, kon blijkbaar niemand wat schelen.

Integendeel, ze vroegen of ze geen gratis ticktes konden krijgen ter compensatie voor de geluidsoverlast. Maar Tommeleins antwoord was zeer duidelijk: “Als ik dat voor jullie doe, moet ik de mensen ook compenseren voor de Paulusfeesten of moeten de mensen op de zeedijk iets krijgen voor het vuurwerk en de beachbars op het strand.” Tommelein kreeg hierop, vreemd genoeg, applaus.

“Waarom dan geen tickets aan de kant leggen?” De 47.000 tickets voor het concert waren op 15 minuten uitverkocht. Maar ook daar kregen de bewoners een ‘nee’ op.

Om nog een laatste poging te wagen vroeg ten slotte iemand: “Hebben jullie geen vrijwilligers nodig?”

Wordt overwogen.