Cosplay, een afkorting van costume play, begon ooit als een hype in Aziatische landen, maar ondertussen is het wereldwijd razend populair. 

Cosplay begon als een vorm van performancekunst waarbij de deelnemers kostuums en modeaccessoires dragen om een specifiek karakter uit te beelden. Cosplayers werken meestal samen om een subcultuur te creëren die gebaseerd is op een rollenspel en u kan ze meestal aantreffen op elke Comic Con.

Vaak zijn het verlegen jongens en meisjes, maar zodra ze aan de slag gaan met make-up, pruiken en kostuums, ondergaan ze een complete transformatie, zowel uiterlijk als innerlijk. Stap voor stap veranderen de teruggetrokken nerds in hun extraverte alter ego. Eenmaal voltooid, zijn ze onherkenbaar, vol zelfvertrouwen en helemaal in hun element.

Diegenen die dit type rollenspel ook willen beleven tussen de lakens kunnen alvast inspiratie opdoen op www.cosfans.com. Hier kunt u dames verkleed als Wonder Woman,  Harley Quinn, Supergirl, … de meest ondeugende fantasieën zien uitvoeren. Justin Byson, de oprichter van de website, beweert dat hij al vijftig van de bekendste cosplaysterren heeft kunnen strikken voor een deel pikante scènes.

Neem onderaan alvast een kijkje uit het gamma van superheldinnen. We vragen ons toch af wat de superkrachten zouden zijn van Penelope Cum?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."