Op jacht naar wereldrecords in Brussel

Aanval op het uurrecord van Haile Gebrselassie.

Mo Farah en Bashir Abdi, twee boezemvrienden, gaan op jacht naar werelduurrecord. Ze moeten gedurende één uur verder lopen dan 21,285 meter. Dat was de afstand die Haile Gebrselassie dertien jaar geleden aflegde. Dat iets meer dan 53 rondjes. Opmerkelijk is dat ze met z’n tweeën een aanval wagen.

De 44ste Memorial Van Damme zal door corona voor een beperkt publiek plaatsvinden, maar het programma oogt veelbelovend. Niet alleen is er de aanval op het uurrecord, maar er is ook een driekamp met de twee sterkste meerkampsters ter wereld en een polsstokcompetitie met sensatie Mondo Duplantis.

De driekamp wordt een clash tussen de koninginnen van de meerkamp: olympisch kampioene en regerend wereldkampioene Katarina Johnson-Thompson: 100m horden, kogelstoten en hoogspringen. Een duel waar wereldwijd naar uit wordt gekeken.

Op de tribunes zal overal de anderhalve meter-regel gelden. Naast elke toeschouwersbubbel zullen er aan weerszijden drie plaatsen leeg blijven en achter elke rij met toeschouwers blijven er twee andere leeg. Maar in je eigen luie zetel gooi je jezelf neer zoals je dat wilt, zakje chips, pintje of een wijntje en laat ze maar sporten daar in Brussel.

Vanaf 20u op CANVAS.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More