Stad Antwerpen lanceert de campagne ‘Antwerpen straalt‘ om de zomer in eigen stad te beleven. Ook in Wallonië en Nederland gaat Antwerpen haar zomerse troeven in de kijker zetten.

Zoeken op de website kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken enz. Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken. Fietstoerisme wordt daarbij actief gepromoot.

De stad vult de website voortdurend aan met andere te ontdekken plekjes en nieuwe evenementen. Er komen bovendien een 50-tal blogposts over onder meer bier, chocolade, wereldkeuken, op wereldreis in Antwerpen, verborgen parels, avontuur, een literair dagje, baden in luxe en duurzaam shoppen. 

In lijn met de campagne “Vlaanderen Vakantieland” van de Vlaamse overheid brengt Antwerpen zijn zomertroeven ook in Wallonië en de buurlanden onder de aandacht.

Staycation of een vakantie niet te ver van huis? Het wordt ongetwijfeld de trend voor de komende weken en maanden.