Op restaurant gaan én social distancing respecteren. Hoe doe je het in hemelsnaam? Kunst- en cultuurinstelling Mediamatic in Nederland test veilige ‘quarantainekassen’ waarin gasten, zonder de maatregelen te overtreden, kunnen dineren.

Op restaurant gaan én social distancing respecteren. Hoe doe je het in hemelsnaam? Kunst- en cultuurinstelling Mediamatic in Nederland test veilige ‘quarantainekassen’ waarin gasten, zonder de maatregelen te overtreden, kunnen dineren.

Willem Velthoven, oprichter en directeur van Mediamatic, vertelt aan het Parool dat hij zich ergert aan collega’s in de sector die roepen dat het onmogelijk is om gastvrij te zijn op 1,5 meter afstand. “Het is voor grote horeca-ondernemers die zaken draaien waar het gaat om piekdrukte en massaomzet misschien moeilijk. Maar er is een ander deel van de horeca waar het gaat om aandacht, de tijd nemen en zorgvuldigheid. Deze ondernemingen worden veel minder bedreigd. Mediamatic is daar een voorbeeld van.”

De bediening zoals wij ze kennen moet natuurlijk ook anders. Gasten zullen hun eigen drank moeten inschenken en het eten zelf af het plateau halen. Velthoven vertelt aan Het Parool: “We hebben het project gisteren op de website gezet en het ging als een lopend vuurtje.” Vrijdagochtend waren er geen plekken meer beschikbaar.”