Openen van de scholen op 1 september in gevaar

“Als we het tij nu niet kunnen keren, starten de scholen op 1 september in code oranje of code rood.”

Niels Hens, professor biostatistiek, kwam in ‘De Ochtend’ op Radio 1 met een verontrustende analyse van de evolutie van de nieuwe besmettingen. De Professor is vooral verontrust over de ‘exponentiële groei’ die we momenteel meemaken. Het aantal besmettingen is een week tijd verdubbeld. Hens schreeuwt het dan ook van de daken dat we de versoepelingen terug moeten schroeven om de curve opnieuw onder controle te krijgen.

Als biostatisticus – iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen en uitvoeren van biologische en medische experimenten en met het verzamelen en analyseren van gegevens – ziet hij met de huidige stijgende coronacijfers het onderwijs starten met code oranje of rood. Vooral de start het middelbaar onderwijs komt in gevaar, omdat men heeft geleerd dat kinderen vanaf 12 jaar het virus even vlot doorgeven als volwassenen.

Professor Hens ziet de toekomst heel somber in. Het lot ligt in de handen van het individu. Alleen als er een mentaliteitswijziging komt, kunnen we verpletterende tweede golf beperken.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More