Woensdag kunnen we een heel speciaal natuurverschijnsel verwachten: een blauwe superbloedmaan. De laatste dateert inmiddels van zo’n 36 jaar geleden. Uiteraard kondigt zoiets allerlei onheil aan, dus maak u maar klaar voor de Armageddon van de blauwe superbloedmaan.

In Noord-Amerika, Alaska en Hawaï zullen ze het fenomeen al vroeg in de ochtend van 31 januari kunnen waarnemen. In Europa zullen we de superbloedmaan echter niet kunnen zien. Natuurlijk gaat zo’n spectaculair gebeuren gepaard met allerlei onheilsvoorspellingen. In de Bijbel staan verschillende verwijzingen naar de Apocalyps die in verband staat met een superbloedmaan.

Zo lezen we (Joël 2:31): “De zon zal veranderen in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en geduchte dag des Heres komt.” Sommigen geloven dat nog ook. Zij denken dat de allerlaatste fase van de Eindtijd zal ingaan. De echte serieuze doemdenkers doen er nog een schepje bovenop. Zij geloven dat we woensdag ‘Het Getal van het Beest’ op onze rechterhand of voorhoofd zullen ingebrand krijgen. Voor u die dag naar uw werk vertrekt, checkt u dus best even of u al ergens nummertje 666 op uw lichaam ziet verschijnen.

Wat als de wereld dan toch niet vergaat? Wel, dan voorziet NASA op 31 januari 2037 een nieuwe superbloedmaan.