In een poging om aan te tonen dat Google Ads niet alleen online tot aankopen leidt, gaat Google de gegevens van uw creditcard analyseren . Zo kan het afleiden of zijn Ads je ook naar de echte winkel gelokt hebben.

Grote merken geven nog de voorkeur aan dure televisiecampagnes en daar wil Google op proberen in te spelen. Als de internetgigant kan aantonen dat zijn advertenties – via Youtube of Search – evenveel effect hebben als een reclamespot op televisie, zou het marktaandeel van Google wel eens flink kunnen stijgen. Google beweert zelf overigens dat de kans om een bepaald product te kopen met vijfentwintig procent stijgt na het zien van een van zijn advertenties.

Hoe Google aan die creditcardgegevens komt – en hoe het daarmee omspringt – is vooralsnog niet bekend. Het bedrijf zou evenwel niet in strijd zijn met de privacywetgeving. Google beweert immers dat het nooit de identiteit van de creditcardgebruiker te zien krijgt. 

Wie het toch niet zo fijn vindt dat Google zijn of haar transacties bestudeert, wendt zich best tot zijn of haar bank. U moet gewoon een klein documentje invullen en ondertekenen en Google (of een andere Big Brother) krijgt uw creditcardgegevens nooit te zien.

Gepubliceerd door Bert Pichal

Houdt van Belgische bieren, bordspelen en de Backeljau's.