Gekibbel tussen milieuactivisten blijft aanhouden.

” Het is een onemanshow.” Dat zijn de verbitterde woorden van Kyra Gantois na de uitzending van het VRT-programma ‘Vandaag’ waar er over haar werd gediscusieerd zonder dat ze was uitgenodigd: “Vreemd dat Anuna en Toon daar aan tafel zitten en over mij praten zonder dat ik ook maar op de hoogte ben gebracht.”

Daarmee bevestigt Kyra wat ze eerder in Pnws verklaarde: dat ze van Youth for Climate (YFC) niet meer in de media mag komen omdat ze ‘Voor het Vlaams Belang’ is.

Vorige week besloot Kyra Gantois, die medeoprichtster is van YFC, om uit de organisatie te stappen. Haar politieke voorkeur, waarvoor ze openlijk uit komt, was voor velen binnen de organisatie niet compatibel met het redden van de wereld.

“Klopt niet,” beweren Anuna en Toon nu in ‘Vandaag’: “Het is normaal dat er soms misverstanden zijn. We hebben als beweging gewoon wel eens meningsverschillen.”

“Het feit dat zij dat, en meer mogen beweren in een tv-programma zonder dat ik er ook mij mag zijn, zegt genoeg zeker?” Aldus Gantois.

En daarmee is er ten minste al één ding opgewarmd: een stevige polemiek in de media.

Waar zijn de grote woorden waarmee ze ‘over alle partijgrenzen heen’ de politici duidelijk wilden maken dat het hoog tijd is voor een deftig klimaatplan.

Over één ding zijn ze het alleszins nog steeds eens: op 20 september zal er opnieuw een eerste schoolstaking doorgaan. Of ze dan zusterlijk naast elkaar, vooraan zullen marcheren, is zeer de vraag.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.