Oplichting via ‘kluisrekening’ in opmars

Het parket van Antwerpen wil waarschuwen voor een specifieke oplichting, waarbij het er volgens het parket op lijkt dat de fraudeurs erin slagen om een bankapp te kraken.

Afgelopen week werden verschillende feiten gemeld.


De daders bellen een slachtoffer op, nadat ze er in geslaagd zijn om een bedrag van de spaarrekening naar de zichtrekening van een slachtoffer over te schrijven, of zo lijkt het toch.

Om de gelden op de zichtrekening veilig te stellen moet het slachtoffer deze zelf overschrijven naar een zogezegde veilige rekening of ‘kluisrekening’ van de bank. En zo denkt het slachtoffer dat hij zijn geld veilig heeft gesteld, maar het geld is versluisd naar de oplichters. Een ‘kluisrekening’ bestaat immers niet.

Het gaat volgens het parket om een handvol feiten op dit moment, maar ze gaan er vanuit dat deze nieuwe werkwijze snel rondgaat en dat het aantal benaderde of potentiële slachtoffers snel stijgt.

Het parket van Antwerpen: “We willen daarom graag waarschuwen voor deze nieuwe werkwijze en mensen attent maken dat bankinstellingen nooit telefonisch vragen om geld naar andere rekeningen over te schrijven!”

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More