China wil alle negen miljoen inwoners van Qingdao testen.

Een stad met bijna evenveel inwoners als België heeft 12 besmettingen vastgesteld. Marc Van Ranst zou een gat in de lucht springen met die cijfers. Hij zou nog een keer een gat in de lucht springen met de maatregelen die ze in de havenstad Qingdao gaan nemen. Ze zijn namelijk gestart met het testen van alle negen miljoen inwoners.

Tot nu toe zouden er al iets meer dan 100.000 testen zijn uitgevoerd en die zouden allemaal negatief zijn. Mensen staan aan te schuiven voor de testcentra die open zijn van 7 uur ‘s morgens tot 11 uur ‘s avonds. Het zit in het DNA van een communistsische dictatuur dat alle problemen van buitenaf komen. Eerder deze maand waren er ook al twee besmettingen in de stad, maar het ging toen om mensen die werkten in de voedingsindustrie en die in contact waren gekomen met mogelijk besmet voedsel uit het buitenland.

Het lijkt erop dat China wil aantonen dat het een superstaat is die superieur is aan de rest van de wereld. Het officiële dodental staat nog altijd op 4.739, het aantal besmettingen op 90.812. Op een bevolking van 1,4 miljard is dat zo straf, dat alleen de Chinezen het geloven.