Bewoners schrikken midden in de nacht wakker van een explosie.

Rond 3u40 ontplofte een granaat in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Dat bevestigt Willem Migmom, woordvoerder van de Antwerpse politie. Meteen werden de grote middelen ingezet en kwam de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Om het zekere voor het onzekere genomen werd ook een explosievenhond ingezet. Heel leuk als je kinderen ’s morgens voor het eerst naar school moeten.

Het was niet de eerste keer dat er in deze straat een granaat ontplofte. Er is zelfs een mobiele camera op de hoek van Guldensporenstraat en de Zwarteleeuwstraat geïnstalleerd.

Vlaamser kunnen straten niet klinken, maar daar, vrezen wij, houdt elk verband met Vlaanderen op.

Vermoed wordt dat het om een afrekening gaat binnen de Antwerpse drugsmaffia en concreter nog , dat het draait rond de familie El H..

De kans is groot dat de aanslag op de beelden te zien zal zijn, maar schieten we daar wat mee op ?

Eerder ontplofte binnen de ‘perimeter’ van de familie EL H. al een granaat die toen op ongelukkige wijze de wagen van de 91 jarige buurman naar het autokerkhof blies. De kogelgaten in de gevel van dezelfde familie El H., enkele maanden later, kunnen we ook geen toeval noemen. Men kan stellen dat de familie El H. ondertussen een vaste waarde is in het drugsmilieu.

Naar aanleiding van eenzelfde reeks aanslagen, enkele maanden geleden, reageerde Filip De Winter toen scherp tegen de laksheid van het stadsbestuur.

“Ik denk dat het stadsbestuur dringend onder druk moet worden gezet om passende maatregelen te nemen,” zei hij toen: “De drugsmaffia provoceert de politie, Antwerpen en onze bevolking. Men weet waar en wie, misschien moeten we bepaalde panden preventief sluiten.”

Hij heeft jammer genoeg een beetje gelijk gekregen.