Opnieuw Europees voetbal vanaf vanavond

Vier wedstrijden in de Europa League, vanaf vrijdag ook opnieuw Champions League

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?

Na een onderbreking van bijna vijf maanden gaat nu ook het Europees voetbal opnieuw van start, weliswaar achter gesloten deuren. Vanavond staan er vier wedstrijden in de Europa League op het programma, en vanaf vrijdag wordt er ook in de Champions League opnieuw gevoetbald.

In de Europa League zijn er nog maar zes van de acht heenduels in de achtste finales gespeeld. De twee resterende duels worden vanavond afgewerkt op Duitse bodem: Inter Milaan (met Lukaku) tegen Getafe in Gelsenkirchen en morgen Sevilla tegen AS Roma in Duisburg.

In de Champions League moeten nog vier terugwedstrijden van de achtste finales gespeeld worden. Vrijdag verdedigen Kevin De Bruyne en Manchester City in eigen stadion een 2-1 zege tegen het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard. Juventus moet thuis een 0-1 nederlaag tegen het Lyon van Jason Denayer ophalen. Zaterdag moet Chelsea, waar Michy Batshuayi op een zijspoor beland lijkt, een 3-0 nederlaag tegen Bayern München trachten goed te maken. Barcelona neemt het op tegen het Napoli van Dries Mertens, na een 1-1 gelijkspel in de heenmatch.

De Champions League gaat vanaf 12 augustus verder in een Final 8 formule in de stadions van Benfica en Sporting Lissabon. De UEFA wil op deze manier het risico op een corona besmetting zo gering mogelijk houden.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More