Het internationale tennisseizoen herstart vanaf half augustus, zo blijkt uit de nieuwe WTA- en ATP-kalenders.

Het eerste tornooi op de aangepaste kalender is het ATP-tornooi van Washington, dat doorgaat vanaf vrijdag 14 augustus. De week nadien volgt het Masters tornooi van Cincinnati, dat wordt gespeeld op het complex van de US Open. De US Open zelf begint op de oorspronkelijk geplande datum van 31 augustus.

Normaliter zijn de US Open het laatste Grand Slam tornooi van het seizoen, maar dat wordt nu Roland Garros, dat in Parijs van start gaat op 27 september en vooraf wordt gegaan door de Masters tornooien van Rome en Madrid.

Bij de vrouwen herstart het seizoen op 3 augustus met het WTA-tornooi in Palermo. Kim Clijsters is alleszins van plan om present te tekenen op de US Open die op 31 augustus van start gaan in New York. Voormalig nummer één op de wereldranglijst de Roemeense Simona Halep daarentegen zal alvast niet van de partij zijn wegens de nog onzekere situatie in New York rondom het corona virus. Bij de mannen tekenen ook toppers als Rafael Nadal en Novak Djokovic voorlopig nog voorbehoud aan.