Standard heeft vandaag de financiële resultaten van het vorige boekjaar (van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020) ingediend bij de Nationale Bank van België.

Door de coronacrisis daalde de netto-omzet naar 23,6 miljoen euro t.o.v. de 31,6 miljoen euro van het vorige boekjaar. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is het vroegtijdig stopzetten van de competitie.

De verkoop van Marin en Djenepo droeg volgens de club bij tot een duidelijke stijging van de niet-recurrente producten die van 11 miljoen euro naar 40 miljoen euro gingen en dit ondanks het feit dat de kern versterkt werd (met o.a. Avenatti, Amallah, Vojvoda , Oularé, Gavory & Vanheusden). Ook de loonlast bleef relatief stabiel, van 35 naar 38 miljoen euro.

De bedrijfswinst steeg aanzienlijk van -8,6 miljoen euro naar meer dan 2,7 miljoen euro.

Het resultaat voor belastingen evolueerde volgens een persbericht van de club van een verlies van 9,9 miljoen euro naar een winst van 200.000 euro. Belangrijk hierbij is dat de club zonder de coronacrisis een positieve balans van meerdere miljoenen euro’s had gebudgetteerd.

Voor het volgende boekjaar verwacht Standard de Liège ook dat er, ondanks de aanhoudende gezondheidscrisis, break-even gedraaid zal worden.