Oproep om geld te storten via rijke stichting

De voorbije maanden werd duidelijk dat de COVID-19-crisis en de lockdown niemand onberoerd lieten. Maar niet iedereen werd even hard getroffen. Voor mensen met een minder sterk sociaal-economisch profiel en laaggeschoolden is de situatie volgens een aantal professoren schrijnend.

“Ook hun kinderen zijn slachtoffer: zij hebben moeite om het nieuwe schoolregime bij te benen onder andere door een beperkte toegang tot e-learning.” Het staat op de website 1000×1000.be.


Zestien professoren en emeriti van Vlaamse universiteiten en onderzoeksinstellingen bundelen daarom de krachten en roepen op tot solidariteit met een nieuw “sociaal contract”. Met de actie, 1000×1000, hopen ze minstens 1000 collega’s uit de academische wereld te bereiken. Samen proberen ze elk 1000 euro of samen een miljoen euro in te zamelen via de Koning Boudewijnstichting (KBS). Geld dat zal worden geïnvesteerd in de versterking van de onderwijskansen van kinderen en jongeren uit kansengroepen.

Een van de initiatiefneemsters is Bea Cantillon. In januari 2018 werd ze voorzitster van 11.11.11.


Misschien hadden de heren en dames academici toch beter een andere stichting gekozen: de “vermogensportefeuilles” van de KBS bedragen ondertussen meer dan 1 miljard euro. Volgens de KBS kan dat geld evenwel niet gebruikt worden. Het vermogen dient immers om inkomsten te genereren…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More