Oproer in Wisconsin nadat politie zwarte man in de rug schiet (video)

Wisconsin is Charleroi niet.

Er circuleert een schokkend filmpje op het internet waarop te zien is hoe een zwarte man door de politie in de rug wordt geschoten. In Kenosha, een stad van zo’n 100.000 inwoners in het noorden van de VS, werden agenten opgeroepen voor “een incident in de huiselijke sfeer”. De gemoederen raakten verhit, er werd stevig heen en weer geschreeuwd, getrokken en geduwd.

Op een filmpje zien we hoe een zwarte man de bevelen van de agenten totaal negeert terwijl die hem met getrokken wapen achterna gaan. Wanneer de man het portier van de wagen opent, zijn pistoolschoten te horen. Zeven in totaal, aldus lokale media. Naast het voertuig staat een vrouw die hysterisch begint te schreeuwen.

De man wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het departement Justitie in Wisconsin zal de omstandigheden van de schietpartij onderzoeken en wil verder geen details vrijgeven over de aanleiding van de schietpartij.

Onmiddellijk trekken woedende inwoners de straat op en beginnen met alles wat los zit naar de politie te gooien, inclusief molotovcocktails. Zondagavond begint men brand te stichten en winkels te plunderen. De politie reageert op de onrust door een avondklok in te voeren. Die loopt nog tot zeker 7 uur maandagochtend (plaatselijke tijd).

De actie roept vragen op over het gedrag van de agent die iemand in de rug schiet, maar je kan je ook afvragen waarom de zwarte kerel de politie negeert en in de auto wil stappen. Het is een slecht idee om dwingende vragen van de politie te negeren en in een auto te duiken waarvan de agenten niet weten of er zich al dan niet een wapen in bevindt.

Je kan je ook afvragen waarom er alweer een spoor van vernieling moet volgen omdat een zwarte kerel zich niet aan de afgesproken regels van de maatschappij kan houden.

Na de beelden van de Slovaak Jozef Chovanec in een cel in Charleroi, bleef het wereldwijd opvallend rustig op straat. We zullen ons maar niet afvragen hoe dat komt.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More