Orange gaat Belgisch voetbal uitzenden

Terwijl Proximus en Telenet nog in de clinch hangen met de voetbalbond over de afwikkeling van vorig seizoen, tekent Orange Belgium als eerste een TV-contract met Eleven Sports

Uitgerekend Orange Belgium, de kleinste van de drie telecomspelers in ons land, tekende als eerste een deal met de sportzender Eleven Sports om het Belgisch voetbal uit te zenden. Hallo Proximus en Telenet?

Orange Belgium koopt bij Eleven Sports de drie geplande kanalen met Belgisch voetbal. Het bedrag dat Orange Belgium hiervoor op tafel legt, is niet bekend. Het belangrijkse pakket zijn de rechten op de wedstrijden van de Jupiler Pro League (1A).

Orange Belgium zal twee formules aanbieden. De (what’s in a name) Love Trio-klanten (tv, internet en mobiel) kunnen een abonnement nemen op een Belgische voetbalbundel.  Ze kunnen ook kijken  naar de huidige drie Eleven Sports-kanalen, die ook al in het pakket van de concurrenten Proximus en Telenet zitten. Op die kanalen is onder andere Spaans, Italiaans en Duits voetbal te zien, net als NBA-basketball, NFL-American Football en de vechtsportcompetitie UFC.

Een tweede formule is er voor de Love Duo-klanten (internet en mobiel). Zij kunnen maandpassen kopen om de matchen van het Belgisch voetbal te streamen.

Eleven Sports kocht begin dit jaar de TV-rechten voor het Belgisch voetbal op voor de seizoenen 2020-2021 tot 2024-2025. De inkomsten voor de Belgische clubs gaan van 95 miljoen€ komend seizoen tot 103 miljoen euro voor het laatste contractjaar.

Het voornamelijk op Franstalig België mikkende Orange Belgium zet met deze move Proximus en Telenet een ferme hak. Beiden hangen ook nog in de clinch met de voetbalbond over de afwikkeling van het afgelopen contract. De twee telecom-spelers hopen tientallen miljoenen euro’s te recupereren voor het deel van de competitie dat door de coronacrisis werd geschrapt. Ware het niet dat de clubs die centen weigeren terug te betalen… Zolang er daar geen consensus over groeit, zit Orange Belgium in een spreekwoordelijke zetel.

 

 

 

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More