Brussel maakt haar reputatie waar als de stad van de rotte appels.

211 arrestaties, 11 brandende auto’s, 1 brandende scooter, 75 brandende vuilnisbakken, 9 brandende appartementen, gesneuvelde bushokjes en winkelruiten, en een messentrekker: dat is de trieste ( voorlopige) balans van oudjaarsavond in Brussel.

Tot echte rellen is het niet gekomen, maar  in Sint-Jans-Molenbeek ging het er behoorlijk ‘heet’ aan toe. Omdat dit jaar de brandweer door de politie werd begeleid, is de situatie niet zoals vorig jaar ontaard in straatrellen, al hangt er niet de sfeer van een feestje.In Molenbeek begonnen ze er al vroeg aan. Daar ging in de Samberstraat in de vooravond al een auto in brand. 

En zo gaan we het nieuwe jaar in zoals we het beëindigde, in een maatschappij die is verzuurd door enkele rotte appels voor wie het leven pas zinvol is, als ze het kunnen kapot maken. Toch staan er op 1 januari nog altijd vele jongens en meisjes met een nieuwjaarsbrief vol liefde en hoop voor peter en meter.

Het is natuurlijk niet voor iedereen nieuwjaar. Voor sommige Belgen valt oudjaar pas op 19 augustus 2020, dan begint voor hen het jaar 1442. Maar wellicht heeft het een niks met het ander te maken. Toch?