Outlander-acteur lanceert eigen whisky (foto)

De serie Outlander is een beetje het feministische antwoord op Game of Thrones.

Het personage Claire leeft aan het begin van de serie in het Engeland van net na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog was ze verpleegster. Opeens maakt Claire een magische reis doorheen de tijd, naar het Schotland van de achttiende eeuw. Daar ontmoet ze Jamie, een sexy Schot met wie ze al snel om ingewikkelde praktische redenen moet trouwen en waar haar verpleegkundige talenten meer dan nodig zijn.

De serie valt voornamelijk in de smaak bij het vrouwelijke publiek. Niet door de prachtige Schotse landschappen maar eerder door de knappe Schotse mannen wiens doedelzakken meer dan één keer in volle glorie verschijnen op het scherm. De seksscènes zijn niet niet van het wham bam thank you ma’am soort, maar een prachtig voorbeeld  hoe je een romantische vrijpartij uit een vrouwelijk perspectief kan filmen.

Maar ook mannen kunnen de serie wel pruimen, vanwege de boeiende Schotse geschiedenis en realistische veldslagen en omdat zij ook wel eens behoefte hebben aan een dosis romantiek.

Volgende keer dat jullie dus samen genieten van een aflevering, weet dat er vanaf heden een sterk drankje bestaat dat perfect aansluit met de serie. De roodharige acteur en sekssymbool Sam Heughan heeft namelijk zijn eigen whisky gelanceerd genaamd ‘The Sassenach’. Dit is een Schotse verwijzing naar het woord Engelsman, of in het geval voor het personage Claire, Engelsvrouw.

In samenwerking met Great Glen Company heeft Sam Heughan dus nu ook zijn eigen whisky ontwikkeld, wat zeer gepast voelt bij zowel Outlander als de Schotse roots van de acteur. Heughan schuift zijn liefde voor de drank in ieder geval niet onder stoelen of tafels.

Heughan heeft het de laatste tijd trouwens niet stilgezeten. Naast het werken aan Sassenach-whisky heeft hij nu ook een podcast met acteur Graham McTavish genaamd Clan Lands, die zich zal richten op de geschiedenis, cultuur en het landschap van Schotland.

Een flesje bestellen doe je hier. Je zou voor minder een rokje gaan dragen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More