Overnacht eens aan de rand van een actieve vulkaan (foto’s)

Doen de uitbarstingen van de vrouw des huizes je maar weinig en mag het allemaal wat avontuurlijker?

Waarom dan eens niet overnachten op een locatie waar de eerste uitbarsting meteen ook de laatste is die je ooit zal zien? Het volgende Airbnb-huisje is maar 41 vierkante meter groot. De milieuvriendelijke energie wordt geleverd door zonnepanelen en de watertoevoer is opgevangen regenwater. Maar dat is niet wat de Phoenix Volcano House zo speciaal maakt.

De naam heeft het allicht weggegeven, want die slaapplek is gebouwd op Hawaii’s grootste eiland Pãhoa en het ligt aan de voet van Mauna Loa, ’s werelds grootste actieve vulkaan. Op wandelafstand liggen de bossen rondom de vulkaan en ook kun je een lava-waterval aanschouwen dat op 6,5 km afstand ligt. Hier wordt maar liefst een ton lava per minuut in de oceaan gedumpt.

Sinds 1843 is deze vulkaan 33 keer uitgebarsten. Volgens de statistieken en uitbarstingen uit het verleden, barst deze vulkaan gemiddeld iedere 20 jaar een keer uit, dus even hoofdrekenen wanneer je best NIET boekt.

’s Ochtends genieten op je veranda van het uitzicht op een dampende krater en ’s avonds samen ‘de vloer is lava’ spelen met het gezin.

Dat voor 114 euro per dag. Tenzij het te heet wordt onder je voeten bij het zien van volgende sfeerfoto’s.

1

Image 1 of 4

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More