Overnacht eens in een gekantelde berghut (foto’s)

Covid-19 heeft ons leven allemaal op zijn kop gezet.

We moeten dan ook onze vakanties er naar regelen. In dat geval raden we eens een overnachting aan in de gekantelde berghutten van het architectenbureau Snøhetta in Noorwegen. Maar eer visioenen al voor je ogen schieten van een compleet geblokkeerde stijve nek, wees gerust. Het is een gekanteld huis – gedeeltelijk dan- wat heel even de illusie wekt dat de binnenkant ook scheef staat. Gelukje voor de bewoners: dat is natuurlijk niet zo. Maar dat neemt niet weg dat het bijzonder is.

Tel daar ook nog eens de adembenemende natuur bij van Noorwegen en je hebt een rustplaats gevonden om nooit meer te vergeten. De hutten liggen in het prachtige Tungestølen, een nationaal park ten noordoosten van de stad Bergen. Hier liggen wandelroutes die je onmogelijk kan vergelijken met die van ons. De berghutten die als uitvalsbasis dienen op deze routes, zijn daarom zeer populair. 

De huisjes ontworpen door Snøhetta liggen precies allemaal op hun zijde, maar eens je binnenwandelt merkt je meteen de typische Noorse inrichting op. De huisjes zijn gemaakt van duurzame materialen en bestand tegen heftige weersomstandigheden.

Ideale locatie dus voor de averechtse rugzaktoerist!

1

Image 1 of 7

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More