Sausgebrek, het doet wat met een mens.

Sommige mensen worden chagrijnig wanneer ze honger hebben. Dat is eigenlijk logisch. Als je lange tijd niet gegeten hebt, krijg je een tekort aan glucose. Je lichaam poogt dat tekort aan glucose te compenseren door hormonen als cortisol en adrenaline vrij te maken. Laat dat nu net de hormonen zijn die ons agressiever maken…

Er zijn ook mensen die woest worden wanneer ze kinderen zonder saus hebben, dat hadden we vorige week al gezien met de dame die onder andere riep: “Wollah geef die gsm hier!” en zo.

‘t Is nu niet dat die meneer die aan het filmen was met die gsm, Wollah heette. Volgens onze kameraad Farid, betekent ‘wollah’: ‘ik zweer het op allah’. “Maar,” zo vertelt Farid ons, “sommige Marokkanen gebruiken dat woord om de haverklap om stoer te doen, zelfs wanneer het eigenlijk helemaal niet klopt in die zin. Waarom zegt iemand ‘Wollah, ik heb geen saus’? Als je zegt dat je geen saus hebt, dan geloof ik dat ook zo wel hoor, dan hoef je dat niet te zweren op allah.”

Maar goed, in navolging van deze wollah-trien, kregen wij mail van iemand die, zo denken wij, chagrijnig is door een acuut gebrek aan saus:

Hey achterlijke debielen!!!

Wat bedoelen jullie met wollah trien vuile ratten?Jullie zijn als honden of erger vuile pedoefielen. Moordenaars drama’s familiedrama’s incest pedofielen dat zijn jullie!!!Dan gaan jullie praten

We vroegen ook aan Farid of hij toevallig de betekenis van ‘pedoefielen’ weet, maar daarop moest hij het antwoord schuldig blijven.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.