Tienduizend euro plus vijfhonderd euro per uur dat het nog online staat, dat zijn heel veel centjes.

In Dennis’ boek doet een fotograaf de revue. Een fotograaf die nogal stoute dingen doet met modellen, daar foto’s van neemt en die foto’s vervolgens gebruikt als drukkingsmiddel: de details staan in het boek.

P-magazine had daar onlangs een artikel over geschreven. De fotograaf in kwestie vond dat niet zo geestig. Hij stuurde ons een mail, met de vraag die ‘laster’ weer te verwijderen. Wij hadden echter zoiets van: wat waar is, mag gezegd worden. We hadden dit verhaal immers van verschillende modellen (waaronder P-modellen) bevestigd gekregen.

Daarop kregen we een brief van zijn advocaat. Ook die besloten we naast ons neer te leggen.

Gisterenavond kregen we een deurwaarder op bezoek. Die kwam ons een eenzijdig verzoekschrift van de rechtbank van eerste aanleg brengen. Daarin staat dat het artikel onmiddellijk offline moet. “Onder verbeurte van een dwangsom van 10.000 euro, te verhogen met 500 euro per uur dat de inbreuk voortduurt.”

Omdat we geen zin hadden om vijfhonderd ballen per uur af te tikken, hebben we het artikel offline gehaald. Maandag gaan we bespreken wat de volgende stappen zullen zijn. Want omdat we weten – en we daar ook bewijs van hebben – dat de fotograaf in kwestie niet te beroerd is om minderjarige meisjes te vragen met zichzelf te spelen tijdens een fotoshoot, vinden we dit toch maatschappelijk relevant genoeg om bekend te maken aan de buitenwereld.