Hoezo belachelijke chacoche? Moet dat niet ‘belachelijk duur’ zijn? Dat ook, ja…

Pamela Anderson heeft 52 lentes op de teller staan, maar ze heeft nog steeds een lichaam om van te smullen. Dat weten we, omdat ze daar nog geregeld mee uitpakt.

De voormalige Baywatch-ster heeft niet alleen een lekker lijf, ze heeft ook een peperkoeken hartje. Dingen als dierenleed: ze kan er zich geweldig druk over maken. Om die reden is ze ook vegan.

Ashoka Paris is een label dat veganistische handtassen maakt, en Pamela Anderson wilde maar al te graag het gezicht zijn voor hun nieuwe campagne. Daarvoor gaat ze compleet uit de kleren.

Voor wie vindt dat ‘veganistische handtas’ nogal gek klinkt, lichten we graag even toe. ‘t Is niet dat je in zo’n handtas geen steak kwijt kunt, maar ze zijn op ‘diervriendelijke’ wijze gemaakt. Enfin, niet van koeienhuid dus. En omdat ze veganistisch zijn, hangt er ook een iets steviger prijskaartje aan.

En daar zit meteen het belachelijke. Want waaruit is zo’n diervriendelijke, veganistische handtas dan wel gemaakt? We hebben het even opgezocht: polyurethaan en polyvinylchloride. Plastiek dus.

Aan de andere kant van de ‘lederen chacoche’ zit het budgetvriendelijke, nepleren exemplaar. En weet je waar dié van gemaakt zijn? Precies: polyurethaan en polyvinylchloride. Dezelfde plastiek dus…

1

Image 1 of 3

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.