Crewleden moeten pepperspray gebruiken.

Op het cruiseschip MSC Meraviglia zaten meer dan 4.500 mensen dagen vast omdat er ongerustheid was over het coronavirus. Het drijvende hotel was al door twee havens in de Caraïben geweigerd. De MSC Meraviglia dreigde daarmee de zoveelste ronddobberende gouden kooi te worden.

Bij medische controles bleken een bemanningslid en een vrouwelijke passagier hoge koorts te hebben. Zij werden meteen in quarantaine geplaatst. De lokale autoriteiten vreesden dat ze besmet waren door het coronavirus en verhinderen ‘uit schrik’ dat het schip zou aanmeren. De twee bleken echter de griep te hebben.

Toch ontstond er paniek op schip om wille van het virus. Sommige passagiers waren zo bang en gefrustreerd dat ze met geweld het recht in eigen handen namen. De beelden doen denk aan een uitbraak van paniek in een rampenfilm. Je hoort mensen gillen en het personeel gaat op de vuist met passagiers.

Gisteren kregen de passagiers goed nieuws en mochten ze op het Mexicaanse eiland Cozumel aan land gaan.

Ondertussen dreigen er enorme verliezen voor rederijen wereldwijd. Cruisereizen worden massaal geannuleerd. Het coronavirus vormt een fatale bedreiging voor de sector.