Een virtuele meteoriet vernietigt de wereld van Fortnite.

Zondagavond moesten miljoenen gamers machteloos toekijken hoe een meteoriet de hele spelwereld vernietigde. Fornite is een shooter-game dat interactief gespeeld wordt door zo’n 250 miljoen spelers wereldwijd. “Verslavend’, daamee kan je het spel samenvatten dat vooral door jongeren wordt beleefd. Menig ouder trekt zich de haren uit het hoofd omdat de kinderen asociaal gedrag gaan vertonen en zich opsluiten in de virtuele community van Fortnite.

Zondagavond rond 20 u voltrok zich live, voor de ogen van miljoenen gamers, een drama dat niemand voor mogelijk had gehouden. Zij waren getuige van een meteoriet die de wereld van Fortnite volledig vernietigde en het spel stopte. Wie nu inlogt, krijgt een zwart scherm, alle tweets van het Fortnite-account zijn weg.

Het was een wereldwijde apocalyptische ervaring, waarvan niemand de reden noch de oplossing kent.

Een uitleg van de maker ‘Epic Games’ is er nog niet, maar het lijkt onmogelijk dat zij de kip met de gouden eieren zou slachten. Vermoed wordt dat het om een publiciteitsstunt gaat voor een volgende onbekend level of naar een volledig nieuwe game. Veel ongeruste fans zijn verplicht af te kicken en hopen dat hun in-games items en betaalmiddelen (V-Bucks) niet verloren gaan.

Wait and see.