Clubs sluiten hun deuren voorgoed.

Het toerisme op Ibiza is volledig overkop gegaan door corona. Vakantieplanners verlaten het eiland omdat er (voorlopig) niets meer te verdienen valt. Het vakantie-eiland is een verlaten spookeiland geworden. Ibiza moet het vooral hebben van clubs en bars, maar die werden gedwongen om zich aan zeer strenge maatregelen te houden of te sluiten. In de zomermaanden trekt Ibiza zo’n drie miljoen toeristen aan. Nu is er niemand. Juan Miguel Costa, die verantwoordelijk is voor het toerisme op Ibiza, vertelt aan CNN dat er op dit moment helemaal geen toeristische activiteit meer is op het eiland. Hij waarschuwt de sector dat het er niet naar uitziet dat er verbetering op komst is: “Het wordt een hele, hele, hele slechte winter.”

De grote clubs die het moeten hebben van pakketvakanties met goedkope alcohol, bestaan gewoon niet meer, en zullen waarschijnlijk ook niet meer terugkeren. Party-boten, feestjes op speciale locaties met zwembaden zijn verboden en alcohol is niet meer toegelaten op elke vorm van transport waar er een link bestaat met het toerisme. Nachtclubs en cocktailbars zijn gesloten en roken is verboden op openbare plaatsen.

Rosana Morillo, hoofd van de toeristische dienst van de Balearen, zegt dat de huidige situatie moet gezien worden als een opportuniteit om het toeristische model te veranderen. De enige manier voor de hotels om te overleven is om de goedkope alcohol-deals te vergeten en te zoeken naar een duurzame manier van vakantiebeleving.

Waar is dat feestje? Niet langer op Ibiza.