Er lopen behoorlijk wat zieke geesten rond op deze aardkloot. Eentje daarvan plaatste een verborgen camera in een openbaar toilet in Maidstone voor zijn eigen pleziertjes.

Als u moet, dan moet u. Maar pas toch maar op met openbare wc’s. Beste voorbeeld is een toilet in een shopping center in Maidstone in het zuidoosten van Engeland. Een of andere onverlaat had daar een klein toestelletje aan de muur bevestigd dat lijkt op een luchtverfrisser. Lijkt, want in werkelijkheid zat er een klein cameraatje in met een bewegingssensor. Elke keer als er een man, vrouw of kind zijn of haar gevoeg kwam doen, werd alles gefilmd.

De beelden werden opgeslagen op een geheugenkaartje dat dan door de dader zou worden opgehaald. Dat is hem deze keer niet gelukt dankzij het attente oog van veiligheidsagent Adedeji Adebanwo. “Toen ik naar die bewuste wc ging, zag ik iets dat op een luchtverfrisser leek. Dat was vreemd, want wij hebben helemaal geen luchtverfrissers. En toen zag ik dat het een cameraatje was”, vertelt hij in Kent Online.

Misselijkmakend, zo vindt ook de beste man. “Ik vind het walgelijk. Er zijn veel openbare toiletten in Maidstone, dus nu moeten die allemaal gecontroleerd worden. Ik hoop dat mensen nu opletten voor dergelijke toestelletjes”, waarschuwt hij.

Het is niet geweten hoe lang de verborgen camera al in het toilet hing. Wel wordt de wc dagelijks meermaals bezocht door klanten van Lidl en Matalan. Het cameraatje is overigens helemaal niet duur. Voor vijftien euro heeft u al zo eentje. Niet dat we u daarmee op vuile gedachten willen brengen.

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.