Net voor de zomer realiseerde theatermaakster Pascale Platel op haar zestigste haar grote droom: “fotomodel” worden. In het boek “Schoonnijd”, het boek dat de uitgever net uitbracht, geeft ze zichzelf helemaal bloot. “Met dit boek heb ik echt mijn meisjesdroom verwezenlijkt”, zegt Pascale in de media. “Ik wilde altijd al model worden. Ik kreeg in mijn tienerjaren aanbiedingen van modellenbureaus, maar ik mocht niet van mijn vader.” Al was dat in realiteit niet de enige reden, zo geeft Pascale nog toe.

Wie enkele (knappe) foto’s wil zien, kan terecht op de webstek van Pascale. Daar kan je zomaar door de eerste bladzijden van het boek bladeren met diverse kiekjes van Pascale, zonder kleren. Zagen alle vrouwen van 60 er maar zo uit…

Eind 1998 bracht ze nog de voorstelling voor kinderen “De koning van de paprikachips”. Aan De Morgen vertelde ze dit: “In mijn fantasie kan alles. Er loopt bijvoorbeeld een koning van de paprikachips in rond. Dat leek me zo’n aantrekkelijke koning. Het is een vorst die ervoor kan zorgen dat iedereen verliefd wordt op iedereen. En aangezien het ik-personage in mijn cabaretvoorstelling verliefd wordt op een pantoffel, genaamd Sammy, maar de liefde niet wederzijds is, gaan ze op zoek naar deze koning. Die leeft ergens in de jungle. Daar maken ze allerlei avonturen mee.”

De bescheiden vennootschap van Pascale bestaat al sinds 6 februari 2004. Het boekjaar 2019 was winstgevend, in 2018 werd nog een beperkt verlies geleden. Boekjaar 2020 zou nog beter kunnen zijn als het boek goed verkoopt.