Een Huracán is al best exclusief, maar dit exemplaar is ook nog eens voorzien van een speciaal kleurtje.

De paus kreeg in november vorig jaar deze bolide van Lamborghini zelf, maar aangezien hij er eigenlijk niet mee rijdt mag hij nu de deur uit. De koets draagt een lakkleedje in de kleur Bianco Monocerus, opgefleurd met details in Giallo Tiberino. Bovendien staat de paus zijn handtekening op de neus. Het interieur is in de tint Bianco Leda Sportivo.

Op 12 mei wordt de exotische vierwieler geveild bij RM Sotheby’s in Monaco. Daar verwachten ze tussen 250.000 en 350.000 euro te vangen voor de Lamborghini.

Paus Franciscus zal het geld niet onder zijn matras steken. Zeventig procent van de opbrengst zal hij schenken aan Nineveh, een stad in Irak die volledig werd verwoest door de heren van IS. Tien procent zal gaan naar Amici per il Centrafrica, een organisatie die allerlei goed werk verricht in centraal Afrika. Ook Groupe International Chirurgiens Amis de la Main, een groepering die eveneens tien procent zal krijgen, opereert in Afrika. De overige tien procent zal naar Pope John XXIII Community Association gaan, een goed doel dat vecht tegen armoede.

1

Image 1 of 13

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.