‘Declassified’ = ‘authentiek”

Het Pentagon geeft drie video’s vrij die daardoor officieel ‘declassified” zijn. De beelden zijn tijdens trainingssessies genomen door Amerikaanse marinepiloten. Volgens het Pentagon gaat het om ‘onverklaarbare luchtfenomenen’. Met het vrijgeven van de video’s worden eerdere geruchten bevestigd dat de Amerikaanse regering fysieke bewijzen verzamelt over UFO’s. Met andere woorden, de Amerikaanse overheid bevestigt dat het om authentieke beelden gaat.

Op de tapes – die dateren van 2004 en 2015 – filmen piloten objecten die zich ongewoon snel verplaatsen door het luchtruim. Niet alleen het beeldmateriaal is interessant, ook de commentaren van de piloten die hun verbazing niet kunnen onderdrukken. “My god. Het gaat tegen de wind. Kijk hoe het vliegt! Wow.”

In een interview met CNN in 2017, verklaarde één van de piloten dat het object bewoog “op manieren die hij niet kon uitleggen”. “Toen het ding naderde, schoot het razendsnel weg naar het zuiden en het verdween in minder dan twee seconden”, aldus de piloot. “Het gebeurde extreem abrupt, als een pingpongbal die van de muur afketst. Alsof het iets raakte en in de andere richting werd gekatapulteerd.”

Met het vrijgeven van de video’s zal de discussie weer oplaaien of mensen al dan niet in contact zijn geweest met buitenaards leven. Voormalig senator voor de Democraten, Harry Reid uit Nevada, gooit alvast olie op het vuur. Volgens hem zijn de drie video’s nog maar ‘het topje van de ijsberg van al het beschikbare materiaal en onderzoek’.