Het Amerikaanse ministerie van defensie ziet ze vliegen.

YouTube staat vol met filmpjes over ufo’s. Sommigen werden gemaakt door nonkel Jos die een bord in de lucht smijt en tante Zulma die dat bord filmt, anderen door mensen met heuse vervalsingsskills, en nog anderen zijn gewoon logisch te verklaren zaken. Een vogel of een ballon, maar geen ufo.

Maar er zijn ook filmpjes bij die er wreed echt uitzien. En dan zijn er ook nog verhalen over militairen die al eens een close encounter hadden met onaards lijkende vliegende tuigen.

Dat bleef evenwel altijd bij verhalen, want Amerikaanse autoriteiten wisten officieel van niks. Maar woordvoerder van het ministerie van defensie, Christopher Sherwood, gaf nu aan New York Post toe dat er toch meer aan de hand is. “Het ministerie van defensie is er niet happig op om toe te geven dat er soms vliegende tuigen in ons luchtruim opduiken, waarvan we de herkomst niet kunnen verklaren en die een bedreiging voor het vaderland kunnen vormen.”

“De afdeling Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) zal doorgaan met het onderzoeken van ufo’s die zijn aangetroffen door Amerikaanse militaire piloten, om te zorgen voor de verdediging van het thuisland en bescherming tegen strategische verrassingen door de tegenstanders van onze natie.”

‘t Zou natuurlijk kunnen dat Poetin er in het grootste geheim er een vloot uiterst gesofisticeerd en supersonisch vliegend materiaal op nahoudt. Maar met bovenstaande onthulling laait een oude theorie weer hoog op in de US of A. In 1947 stuurde defensie een persbericht uit, dat er in Roswell, New Mexico, een ufo was neergestort en er aan boord aliens werden aangetroffen en al. Een dag later volgde een tweede persbericht. Dat het maar een weerballon was. Het gebied waar de ‘weerballon’ neerstortte, werd streng bewaakt. Wie er toch wilde doordringen, die werd door militairen hartstikke dood geschoten. Believers menen dat in Area 51, de strengst bewaakte militaire installatie ter wereld, het wrak van de Roswell-ufo verborgen wordt. Zou het dan toch?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.