“We zijn niet alleen.”

Dat het Pentagon niet langer zoekt naar UFO’s, blijkt niet te kloppen. Het is wel zo dat de zoektocht niet specifiek gericht is op het zoeken naar buitenaards leven dan wel naar buitenaardse technologieën.

De Amerikanen zijn dus op zoek naar geavanceerde systemen die het menselijke petje te boven gaan. Het Pentagon is ervan overtuigd dat niet elk onbekend object toe te schijven is aan iets Russisch of Chinees.

Luis Elizondo, die tien jaar de baas was van het UFO-onderzoeksprogramma, zegt in de New York Times dat hij ervan overtuigd is ‘dat we niet alleen zijn in het heelal’. Astrofyiscus Eric W. Davis die sinds 2007 voor het project werkt, treedt hem daarin bij. Hij vertelt dat ze in sommige gevallen niet in staat waren om de origine van sommige materialen te achterhalen. “We konden niet anders dan besluiten dat die objecten niet door de mens gemaakt waren”, aldus Davis.

Een voormalig senator uit Nevada, Harry Reid komt met de bekentenis dat de regering toestellen in haar bezit heeft van onbekende origine die op de aarde zijn neergestort. “Daar kunnen we maar beter onderzoek naar doen”, zegt de oud-senator.

Het mysterie blijft.