Persconferentie Berx: veel geblaat, weinig wol

De verwachtingen waren groot, de versoepelingen te verwaarlozen.

Met veel gevoel voor dramatiek was gisteren de nieuwe persconferentie van gouverneur Cathy Berx aangekondigd. Wie significante versoepelingen verwachtte, was eraan voor de moeite. De horeca en de winkels mogen verder langzaam doodbloeden, maar ze krijgen daar wel wat voor in de plaats. Als ze straks – na het faillissement – een zee van tijd hebben, mogen ze wel weer gaan fitnessen, want de deuren van de zweethuizen mogen weer open. “Conform de zeer strikte interpretatie van het protocol voor fitnesscentra” aldus Berx.

Ook jongeren van 12 tot 18 jaar oud mogen sporten, maar daar zijn strengere voorwaarden van toepassing. “De groepen zijn beperkt tot een maximum van 10 steeds dezelfde personen, tenzij in het raam van sportkampen. Bij één op één contactsporten is het dragen van een mondmasker verplicht.” Volwassenen mogen ook sporten, maar maximaal met 10 (steeds dezelfde) personen, en enkel contactloos.

Doch, over het voetbal in Antwerpen geen woord. Die hete patat krijgt Ben Weyts (N-VA) op zijn bord. Dit weekend begint de competitie. 

Dat was het? Yep, daar moeten we het mee doen, ondanks het verwaarloosbaar klein aantal besmettingen (20) in het centrum van Antwerpen of niet, de maatregelen blijven. Mondmaskerplicht, alleen winkelen, avondklok, dat soort zaken. Over de mondmsakers zei ze het volgende: “Er is veel te doen over de mondneusmaskers. Het is een thema dat de samenleving in twee scheurt. Veel mensen dringen aan op een duidelijke regelgeving. Wie alleen de hond uitlaat in een verlaten straat, kan nooit iemand besmetten. Mensen met een beperking sturen sterk aan op een aanpassing. Voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen verdragen komt er een bijsturing. Voor het overige blijft de regeling zoals ze was”, aldus Antwerps gouverneur Cathy Berx.

Moet ik nu een mondmasker opzetten als de hond uitlaat in een lege straat, of niet? Kwestie van interpretatie. 

Misschien dat ze daar eens een persconferentie voor kunnen organiseren?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More