“Dat ze het station van Antwerpen dan ook maar afbreken.”

In een gesprek met Dag Allemaal bijt Phaedra Hoste van zich af. Naar aanleiding van haar gastoptreden in Sara – de telenovelle die VTM weer uit de kast heeft gehaald – probeerde Dag Allemaal enkele straffe uitspraken te ontlokken. Phaedra mijdt al jaren de boekskes omdat die niet altijd subtiel met haar zijn geweest.

Het onderwerp ging uiteraard al snel over racisme. Kwatongen lopen te beweren dat Phaedra racistisch zou zijn. Dat ligt dezer dagen zeer gevoelig. Urbanus mocht voor zijn ‘vrije’ mening in De Afspraak al doodsbedreigingen ontvangen. Maar dat schrikt Phaedera niet af. “Ik laat me door niemand het zwijgen opleggen. En zeker niet door een bende nietsnutten die achter hun computerke mij zitten uit te maken, maar die dan, als ze mij in het echt zien, trillend van de zenuwen op de foto met mij willen”, aldus Hoste in Dag Allemaal.

Voor haar mening over de gespannen situatie tussen wit en zwart, kreeg ze overigens van een presentatrice met een donkere huid bakken kritiek op Facebook. Phaedra zegt dat vrouwen heel goed weten wat het is om op straat nageroepen te worden, maar vindt dat geen reden om in een slachtofferrol te gaan kruipen. “Betogen, oke, maar moeten dan ook winkels geplunderd worden of standbeelden van hun sokkels worden gehaald?”

Ook dat gedoe rond Leopold II zit haar ook hoog. Als je de standbeelden weghaalt, moeten ze van Paedra maar consequent zijn en het Centraal Station van Antwerpen dynamiteren, want dat heeft de ‘foute’ koning laten bouwen. Van Phaedra mag iedereen die ons land graag ziet en zich aanpast hier komen wonen en positief wat bijdragen, maar als het is om ons de les te komen spellen, hoeft het niet voor haar.

Duidelijk. (de reacties zullen dat wellicht ook zijn)