Het doek is gevallen voor de selfmade-man met guts.

Het grote publiek kent Philip Cracco (56) en zijn vriendin Aïscha Van Zele van het televisieprogramma ‘The Sky is the Limit’. Niet meteen een programma waar je aan herinnerd wilt worden, omdat de makers op zoek gaan naar wat drama in het excentrieke. Cracco was echter  de gedroomde kandidaat voor het programaa. The Sky is the Limit zou zijn levensmotto kunnen geweest zijn. Een man met guts, een vleugje womanizer, die daad bij het woord voert. Wat in The Sky is the Limit overkwam als een halve karikatuur, was in de grijze zakenwereld de sleutel van Cracco’s succes.

De West-Vlaming kreeg van het leven weinig cadeau’s. Hij groeide op in wat hij de ‘sloppenwijken van Roeselare’ noemde. Op zijn zestiende was hij noodgedwongen de kostwinner van het gezin en ging hij werken in een tapijtenfabriek. Cracco werd een jobhopper, schilderde bussen, ging bij de para’s en werd verkoper. Zijn drang naar ‘beter’ leidde hem naar de Vlerick Business School, een momument van een opleiding voor al wie zaken wil doen.

Met zijn diploma op zak kwam Philip bij het uitzendbureau Adia – het huidige Adecco – terecht. Daar leerde hij de liefde van zijn leven kennen: de interimsector. Cracco zag – naar eigen zeggen – bij Adecco hoe het niet moest en begon op zijn 33ste samen met Conny Vandendriessche zijn eigen bedrijf: Accent Jobs. De rest is geschiedenis. In 2014 verkocht hij het bedrijf voor 80 miljoen Euro, rommelde wat met Rodania  – omdat hij het deuntje van de koers zo leuk vond – en keerde uiteindelijk terug naar de wereld van de interim  met ‘JobFixers’.

De Wolf van Roeselare was niet onbesproken, al rook de tegenwind die hij kreeg veelal naar afgunst. In zijn testosteronstijl zagen azijnpissers vrouwonvriendelijkheid en in zijn gedrevenheid overmoed.

In 2016 kreeg Cracco te horen dat hij een kwaadaardige vorm van prostaatkanker had. De ziekte gaf een dreun aan zijn trots. Een onvervulbare kinderwens dreven hem en Aïsha even uit elkaar, maar de liefde bracht de twee toch weer samen.

Cracco wilde zo graag de ruimte in. Wellicht is dat de enige droom die hij niet kon realiseren.