Op het eerste zicht lijken deze robots zo weggelopen te zijn uit de film ‘War of the Worlds’, maar niets is minder waar.

Deze robot met een uitstekende backhand waar zelfs Jean-Michel Saive een puntje aan kan zuigen, kwam onlangs nog in het Guinessbook of Records als eerste robotische tafeltennisleraar ooit. Maak kennis met Future Omron Robotics Technology for Exploring Possibility of Harmonized aUtomation with Sinic Theoretics, FORPHEUS voor de vrienden. De robot houdt de beweging van het balletje constant in de gaten dankzij sensoren in zijn drie tentakels.

En met twee visuele sensoren en een bewegingscamera analyseert FORPHEUS alle bewegingen en vaardigheden van zijn tegenstander tot in het kleinste detail. Ben je goed bezig, dan laat de robot dit zelfs weten via aanmoedigende teksten in een scherm. Dus gedaan met een van de beide tafelbladen omhoog vouwen en zielig op je eentje te spelen. Nu kan je zelfs nog zieliger lijken wanneer je ingemaakt wordt door een collectie van chips en processoren.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."