VTM kondigde de voorbije dagen de verrassing al geleidelijk aan. Geregeld liep het scherm tijdens andere uitzendingen “onder water”. Dat is volgens de media een hint naar de komst van “Zeemeermin”.

“Na de aankondiging sloeg de geruchtenmolen meteen aan het draaien. Veel kijkers vermoeden dat het om gewezen K3-zangeres Kathleen Aerts (42) gaat. Niet enkel haar stem doet dat vermoeden, ook de snelle reactie van speurder en ex-collega Karen Damen in het voorfilmpje wijst in die richting”, staat in de pers.

Nog een hint kan je volgens sommigen lezen in het woordje uitleg van “Zeemeermin”: “Ik verschuil me al jaren diep in de zee.” Aerts woont sinds 2015 in Zuid-Afrika, dicht bij de kust.

Haar vuurdoop beleeft “Zeemeermin” vrijdag met een lied van P!NK, A million dreams. “Daarvoor moet de nieuwkomer het langst van alle Masked Singers in de make-upstoel zitten: haar imposante vlecht neemt bij de kapper een volledig uur in beslag”, noteert Het Nieuwsblad.

Net zoals bij de oorspronkelijke leden van K3, heeft Kathleen (terecht) een mooie boterham verdiend aan de groep. Haar Belgische vennootschap is nog steeds actief. Het laatste boekjaar (afgesloten op 30 juni 2019) was een minder jaar met een pittig verlies. Dat is uiteraard geen enkel probleem voor die onderneming.