Nieuwe videoclip van K3 zorgt voor controverse.

De makers van K3 vinden het nodig om entertainment met een boodschap te brengen. Het is niet voldoende om beklijvende danspasjes ten berde te brengen. Voortaan moeten er ook taboes worden doorbroken.

In de videoclip van ‘Altijd blijven dromen’ wordt behoorlijk wat afgekust. Terwijl de K3 meisjes hun danspasjes afwerken, krijgen we zo en dan kussende koppeltjes in beeld. Het lijkt wel of ze willen testen hoe tolerant Vlaanderen ondertussen is. We zien een blank meisje met een zwarte jongen kussen, een oud echtpaar, twee kleuters en… twee meisjes. Moment 2.23”, zoals de twee seconden durende kus wordt genoemd,  is nu al historisch en wordt door meisjes die zich in deze gevoelens herkennen, als (eindelijk) bevrijdend onthaald.

Het is niet de eerste keer dat K3 de kaart van de diversiteit trekt en het openlijk opneemt voor homoseksuele relaties. Ze zongen al eerder dat prinsesjes van prinsesjes houden. Nu doen ze er een de gemengde relatie, bejaardenliefde en de kleuterkus bij. Hopelijk voelen sommige bevolkingsgroepen zich nu niet achteruit gesteld.

Maar hier stopt de controverse niet. De kus van de meisjes brachten boze tongen bij Katy Perry, die ook al eens de behoefte voelt om van meisjeslippen te proeven. Het viel op dat het nieuwe nummer van K3 wel héél erg lijkt op het nummer ‘Never really Over’ van Perry. Of dat zo is, laten we in midden.

Het is misschien ver gezocht, maar dat zijn beide nummers: vergezocht.  Beiden bekijken ze het leven door hele roze bril.