Dat blijkt uit een onderzoek: als je partner plots opvallend meer zin krijgt om met jou te knutselen tussen de lakens, houdt hij of zij er misschien ook nog een ander op na.

Je zou denken: iemand die vreemdgaat, die heeft er thuis minder zin in omdat hij of zij al aan zijn/ haar trekken komt. Experts in de materie wilden uitvissen of dit daadwerkelijk zo is, en ze ondervroegen duizend leden van de website Illicit Encounters – een webstek speciaal voor scheveschaatsrijders.

41 procent van de ondervraagden wist echter te melden dat ze net vaker van bil gingen met hun vaste partner, sinds ze er een derde partij op nahielden. 33 procent gaf aan dat er thuis niks veranderd was, terwijl de overige 26 procent liet optekenen minder de liefde te bedrijven met de eigen partner.

Christian Grant, woordvoerder van de site, laat weten dat de onderzoekers ook een plausibele reden vonden voor het feit dat de meeste vreemdgangers thuis actiever worden: “De meeste mensen die een affaire zoeken, zijn met hun vaste partner in een saaie routine beland. De opwinding van het vreemdgaan zorgt ervoor dat ze betere minnaars of minnaressen worden, ook thuis bij hun eigen partner.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.