Maar overtuigen doen de Duivels niet.

Conclusie na de match tegen IJsland? We zijn minder slecht dan de anderen. Of beter, we hebben we het voordeel dat ene Romelu Lukaku in het team speelt. Hij schoot België gisteren met twee goals naar de leiding in de Nations League. Met dank aan Engeland overigens, dat met 0-1 verloor van Denemarken.

Gisteren vreesden we nog voor de uitschakeling, vandaag schijnt een winterzonnetje aan de horizon. Want laten we wel wezen, echt onder de indruk zijn we niet van de duiveltjes. Wat hebben we dan vandaag geleerd? Dat je de ziel van de winnaar verliest als (bijna) alle sterren niet thuis zijn. Martinez was genoodzaakt om een B-elftal op te stellen en dat liet zich vooral in de verdediging voelen. Voor de derde keer op rij konden de Rode Duivels de nul niet op het scorebord houden. Geen Courtois, geen Vermaelen en Vertonghen, en ook geen Vincent Kompany: geen leiderschap, automatismen en geen communicatie.

Het goede nieuws is dat we aan de leiding staan en kans maken op een een miljoen of tien aan prijzengeld.

Volgende maand mogen we nog een keer in onze eigen tempel, de Heizel, en hopelijk mét de grote kanonnen: Courtois, de broers Hazard, De Bruyne en Mertens. Hopelijk ontdekken zij toch een beetje nationale verantwoordelijkheid in hun Belgische harten en komen ze in Brussel tegen de bal te stampen, revanche nemen en laten zien wat ze waard zijn.