Podiummiss krijgt podiumboy

De Tour: met vallen en opstaan.

“Ik denk dat ik het nog nooit zo glad heb geweten”, zei Tiesj Benoot na afloop van de eerste rit van de Tour 2020. “Ik denk dat het zeer lang droog is gebleven, vuiligheid op de weg, het leek wel zeepsop en olie.“ Hij voegde eraan toe hij speciaal was gestopt om druk van zijn banden te laten.” Het was du jamais vu, renners slaagden er niet in om zelfs tegen lage snelheid de bochten van de afdaling te nemen en schoven in de berm. Om valpartijen te vermijden besloten de renners, onder leiding van Tony Martin, om niet te koersen tijdens de afdaling.

Uiteindelijk greep de organisatie van de Tour ook in en besloot om op drie kilometer van de streep de tijden stil te zetten. Gevolg, in volle aanloop naar de sprint houden renners 10 meter na de spanboog van de drie kilometer plots op met koersen: valpartij. Philippe Gilbert mag naar huis met een een gebroken knieschijf, zijn ploeggenoot John Degenkolb ook.

De eerste rit van de corona-Tour 2020 zal de tabellen ingaan als: slecht weer, geen sfeer en … de podiumboy. Pardon? Jawel op het podium staat voortaan ook een man om de bloemen te geven. Ook de Tour wil politiek correct zijn en is bezweken onder de commentaar van azijnpissers die in alles discriminatie, racisme en onderdrukking zien.

Hier zat niemand op te wachten. Menig sportliefhebber schoof van zijn stoel, maar niemand durft er openlijk wat op te zeggen. Terwijl de beelden op Vive le Velo passeerden, hoorde je Karl Vannieuwkerke zeggen, “ik zie je kijken José (De Cauwer)”. Maar daarna werd het diplomatiek stil.

Leve het nieuwe normaal !?

Alexander Kristoff won de spurt.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More