De jury van ‘Belgium’s Got Talent’ weet niet wat ze er mee moeten, maar het publiek schreeuwt hen naar de volgende ronde.

Een goede keuze blijkbaar, want het nummer gaat viraal en is op weg om een nieuwe onzin-hit te worden. De kunst is om op het juiste moment het foute nummer te brengen. Veel fouter dan ‘poepe’ van FCKabul wordt het niet. Eenvoudiger ook niet. Je zet een drieling op een rij: Joeri, Dimitri en Benjamin Tonon uit Gent en duwt een vriend,Anton Clijmans, achter een toetsenbord. Vervolgens trek je de schuif van de rappers-poëzie open en zingt: “ Vandaag… we poepen. Morgen… we poepen. Dag daarna… we poepen. Wie poept er mee ?” Daarna duik je het refrein in: “Elke dag poepen. Elke dag poepen. Dagshift. Nachtshift. Dag en nacht… poepen. Om het uur… Overuur… Elk uur poepen.” En klaar is kees. Herhaal dat zoveel je kan, zet er een beat onder en je hebt een hit.

VTM kreeg meteen 5.000 likes op hun Facebook en bijna evenveel superreacties op de auditiebeelden. De zaal: uit het dak, de sociale-media: lovend. FCKabul staat vanaf nu op de kaart.

Vlaanderen boven.