‘Poetin: A Russian Spy Story’

Dissectie van de macht.

Vladimir Poetin is geen gewone jongen. Hij houdt een land bij elkaar dat bijna zo groot is als Europa, overleefde drie Amerikaanse presidenten, en het ziet ernaar uit dat er daar nog enkele zullen bijkomen.

Er is een opvallend hoog sterftecijfer de laatste twintig jaar onder mensen die zich verzetten tegen het regime van Poetin. De Vladimir Poetin die we kennen is gevormd door de straat. Het harde leven en de armoede van de straten van Sint-Peterburg die hij kon ontvluchten door bij de KGB te gaan. Hij spiegelt zichzelf aan de Russische James Bond, Stierlitz. Maar na de val van de Sovjet-Unie ontpopt hij zich tot politieke fixer en manoeuvreert zichzelf in de positie om Boris Jeltsin op de te volgen als president.

Aan de hand van bijzonder beeldmateriaal en getuigenissen uit Poetins naaste kring, zijn opposanten, slachtoffers en getuigen wordt in deze driedelige reeks een bijzonder gedetailleerd portret geschetst.

CANVAS / 03 september, om 21:15 -22:25: ‘Poetin: A Russian Spy Story’

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More