Milieu-activisten proberen met drones de wereld te redden.

“Levensgevaarlijk was hun poging om de Londense luchthaven Heathrow plat te leggen”, aldus een woordvoerder van de Londense luchthaven. “Gelukkig is het bij een poging gebleven en kon de politie snel ingrijpen.”

Enkele extreem geëngageerde activisten hebben geprobeerd om drie drones in de buurt van Heathrow Airport te laten opstijgen. Bedoeling was om op die manier vliegtuigen aan de grond te houden. “Levensgevaarlijk en onverantwoord”, volgens de luchtvaartpolitie. “Gelukkig heeft ons drone-detectie-systeem gewerkt, zoniet waren er misschien honderden doden gevallen.”

Wat de wereldverbeteraars niet wisten, is dat het luchtruim rondom een luchthaven continu in de gaten wordt gehouden. Met een 24/7 opsporingssysteem worden signalen van drones meteen gedetecteerd en gemeld. Londense drone-experten waren in staat om met de opgevangen signalen de drones uit te schakelen, zodat ze niet konden vliegen.

De activisten vonden hun actie echter noodzakelijk. Zij wilden met deze stunt de Britse regering er op attent maken dat ze snel moest handelen “tegen de opwarming van de aarde en ecologische noodsituaties”. Zij riskeren nu zware straffen wegens “samenzwering om de openbare orde te verstoren”.

De wereld werd dus niet gered vandaag, tenzij van een bende idioten.